Over ons

The Company

Building fast, strong carbon wheels: that was our goal as we started our company FFWD Wheels in the year of 2006. Craftsmanship, high quality and durability are our most important values. In a few years of time FFWD Wheels has grown into a company with a global distribution network and a solid reputation.

All FFWD Wheels are handmade at our company in the Dutch town of Zwolle. Our wheel builders pay close attention to every wheel. This leads to wheels which are feather light and strong as iron: FFWD Wheels are no mass product. FFWD Wheels are of high quality, hand built in the Netherlands.

 

FFWD Wheels does not only produce high-end wheels for the road, we also build wheels for the track, triathlon and cyclocross.

 

FFWD Wheels: hand built in Holland!

 

 

 

Our People

Henk Schipper, Founder/General Manager

Henk Schipper, een wielrenner sinds zijn jonge jaren, reed meer dan 500 wegwedstrijden tussen 1976 en 1993. Het was daarom geen verrassing dat hij ging werken in de fietsindustrie. Na zijn studie 'Business Economics' op de Erasmus Universiteit te Rotterdam is hij begonnen bij SRAM in 1994. In het begin als technisch support manager en later als product manager. Vijf jaar later werd hij general manager bij Veltec Benelux, een toon aangevend distributeur van high-end fietsen en accessoires.

 

In 2002 heeft Henk zijn eigen bedrijf gestart: Optima Forma Cycling. Verantwoordelijk verkoopagent van Ritchey en Syncros in de Benelux, Scandinavië en de het Verenigd Koninkrijk. Tussen 2003 en 2006 was OFC ook actief als Europees verkoop & marketing agentschap voor Lake fietsschoenen.

 

In 2006 richt Henk FFWD Wheels op.

Henk

Rik van Putten, Marketing & Sales

Rik van Putten is na zijn afgeronde studie Commerciële Economie voor SRAM gaan werken. Hij heeft veel kennis opgedaan in de fietsindustrie door te werken bij de klantenservice en de marketing afdeling verantwoordelijke voor verschillende gebieden. Rik is een gepassioneerd fietser met wedstrijd ervaring vanaf zijn 10e. Sinds 1 mei 2009 is Rik actief voor FFWD Wheels en is verantwoordelijk voor Marketing en Verkoop, Media en Sponser verzoeken.

Rik2

Ismaël Kip, Customer Service

Ismaël Kip is ook een wedstrijd renner. Hij is gestopt met het rijden van wedstrijden op hoog niveau om zich te kunnen focussen op zijn werk carrière. Hij was gespecialiseerd in baanwielrennen en was voormalig Nederlands Kampioen op de 50 kilometer die hij reed op FFWD F9T.

Ismaël is verantwoordelijk voor de klantenservice en behandeld alle vragen om de beste service te kunnen bieden.

Ismaeledit

Tino Hazelhoff, Logistics and Warranty

Tino Hazelhoff zit al bijna heel zijn leven op de fiets, inclusief 22 jaar wedstrijd ervaring op de weg. Op een bepaald punt heeft hij ook samen met Henk gereden en heeft een grote passie voor sport. Bij FFWD Wheels is Tino verantwoordelijk voor het beheren van het magazijn, het verzenden van de wielen en het afhandelen van garantie gevallen.

Tino

Roman Storcel, Master Wheel Builder

Roman Storcel is een oude vriend van Henk uit de dagen dat ze samen wedstrijden reden. Zijn technische kennis en ervaring leiden terug naar Slowakijë waar hij zijn eigen winkel draaide voor meerdere jaren. Roman bouwt FFWD Wheels met dezelfde precisie waarmee alle FFWD wielen worden gebouwd.

Romanedit

Rob van Eck, Designer

Rob van Eck is in 2009 afgestudeerd als industrieel product ontwerper en heeft ook een interesse in webdesign. Gedurende zijn studie kwam hij in contact met wielrennen en is momenteel actief als wedstrijdrenner op de weg. In 2010 startte hij zijn eigen bedrijf gespecialiseerd in webdesign en ging aan de slag voor FFWD Wheels. Na het herontwerp van FFWDWheels.com heeft Henk hem een baan aangeboden. Bij FFWD Wheels is Rob verantwoordelijk voor product, web & grafisch design en development.

Rob

Ernst Jan Dekker, Logistics and Warranty

Ernst-Jan Dekker also has a passion for cycling and loves to ride his bike with F9R when the sun shines. At FFWD Ernst-Jan works together with Tino to ship all wheels to the customers and managing the warehouse.

Dekker