Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

01. Waarom heeft het achterwiel 24 spaken?

Het voorwiel heeft alleen met laterale, radiale en frontale krachten te maken. Maar het achterwiel moet ook responderen op de kracht van de rijder (1). Dit creëert meer kracht in de ‘trailing’ spaken, want deze moeten de kracht van de rijder omzetten in voorwaartse beweging via de velg . De ‘leading’ spaken verslappen op dat moment (2).


Stel dat de fietser op een heuvel op het pedaal duwt met een kracht gelijk aan 150 kilo (3). Als de versnelling het lichtste is, (bv 39x27), dan is het momentum in  de naaf het grootst. De extra druk die de rijder op de spaken uitoefent is dan 150*(175/78)*(55/23) = 800kgF [4]. Deze kracht moet verdeeld worden over alle’ trailing’ spaken. Minder spaken betekent dat er een veel hogere piekbelasing onstaat in het achterwiel.

24 spaken -> 120+(800/12) = 187kg peak
 
20 spaken -> 120+(800/10) = 200kg peak

 

Dat kan de reden zijn dat andere fabrikanten soms een lager aantal ‘trailing’ spaken gebruiken. Maar dit heeft wel een negatief effect op de stijfheid van het wiel. De velg kan dan sneller uitwijken, waardoor er efficiëntie verloren gaat.


Daarom bouwt FFWD ten koste van slechts 20 gram stijvere en directere wielen. Voor rijders die zelfs dat nog niet stijf genoeg vinden, hebben we de Control wielen in de markt gezet. Deze hebben nog eens extra spaken (24/28) ten opzichte van de standaardwielen. Dit kan, in bijvoorbeeld het veldrijden, een voordeel zijn.

faq 01 1
faq 01 2 faq 01 3 faq 01 4

02. Waarom wordt 3K-carbon gebruikt voor de velgen?

We gebruiken meerdere lagen van verschillende types carbon. Alleen de buiten kant kent een 3K-weving. Hieronder zitten lagen van unidirectioneel carbon. Hierdoor kan de velg goed tegen spanning. Maar druk is niet de grootste kracht van carbon (1). Door het gebruik van verschillende types doorelkaar afgewerkt met de juiste hars krijg je een velg die alle verschillende krachten aan kan (2).


De 3K heeft een lagere stijfheids/gewichtsratio dan unidirectioneel carbon, maar we hebben dit materiaal dan ook alleen maar voor de afwerking gebruikt. Waarom? Omdat bij een crash dit carbon steviger is en intact blijft. Wanneer je dus met een beschadigde velg rondfietst, zorgt het 3K carbon er in elk geval voor dat je veilig thuis kunt komen.

faq 02 1
faq 02 2 faq 02 3

03. FFWD zijn niet de lichtste wielen op de markt. Waarom niet??

Vanaf de oprichting is duurzaamheid één van onze hoofddoelen. Daarom eisen we meer van onze velgen en kiezen we voor hoge stijfheids- en trekkrachtwaarden. Wij werken dan ook zonder gewichtslimieten.*


Zo hebben onze velgen verstevigende strips (1) waar de spaakgaten zijn geplaatst, om uitscheurende spaken te voorkomen. Dit is anders dan bij normale velgen. (2) De kracht van de spaak concentreert zich rond het gat waardoor die versteviging wat ons betreft noodzakelijk is (3). De versteviging verdeelt de krachten mooi over een groot deel van de velg. Hierdoor kan de velg een spaakkracht van 300kgf weerstaan. Dit is zo ongeveer de maximale kracht die de spaak zelf ook aan kan. We gebruiken alleen de beste en lichtste spaken die er zijn, die gemonteerd worden door professionele wielbouwers. Deze werkwijze zorgt voor een ijzersterke wielset.


Het feit dat we een blanke lak (4) op onze velgen aanbrengen is ook gedaan vanwege duurzaamheid. Het voegt slechts 20 gram toe maar we kunnen zo wel sjiek onze stickers onder de lak plaatsen. Bovendien beschermt zo’n laklaag ook beter tegen krasjes.


Verder geloven we dat aerodynamica belangrijker is dan gewicht (zie verderop in de FAQ). Een ander punt is het gebruik van een laagje 3K carbon aan de buitenzijde. Dit materiaal heeft een iets lagere stijfheids/gewichtsratio maar het geeft de velgen wel een fantastische uitstraling.


* The F2R heeft wel een gewichtslimiet, zie verderop in de FAQ.

faq 03 1
faq 03 2 faq 03 3 faq 03 4

04. Waarom heeft de F2R-wielset een gewichtslimiet?

De gewichtslimiet is ingesteld om de veiligheid van fietser in de bergen te waarborgen. We hebben de wielen getest met rijders boven de 90 kilo, maar besloten daarop een ruime veiligheidsmarge in te bouwen. De constructie van het wiel is geen enkel probleem. De stijfheids- en sterktewaardes behoren bij de besten op de markt. Maar in de afdaling moet een zwaardere rijder harder remmen om te kunnen stoppen. Hierdoor loopt de temperatuur in de velg flink op. En deze is te licht om de hitte goed te kunnen verdelen. Op een te hete velg neemt de remkracht af en dit kan gevaarlijk zijn.

05. Wat is de mening van FFWD over gewicht versus aerodynamica?

FFWD’s focus ligt op snelheid en duurzaamheid. We vinden gewicht van iets minder belang, al proberen we natuurlijk onze wielen wel zo licht mogelijk te houden binnen de normen die we zelf gesteld hebben.

Kijk maar eens naar de krachten die op een fietser en fiets terechtkomen. Als de condities vlak, windstil, zeeniveau zijn, dan zijn vooral zuiging, lucht- en rolweerstand belangrijk.

Enkele conclusies die je kunt trekken uit dit figuur:

    * 1. De rolweerstand is constant. Het hangt af van gewicht, band en ondergrond.
    * 2. Maar luchtweerstand en zuiging ontwikkelen zich non-linear.

Dit betekent dat de wanneer de snelheid verdubbelt, de weerstand van Fd kwadrateert.
(1*v)^2 = v^2
vs.
(2*v)^2 = 4*v^2

Dus in dat geval heb je acht keer zoveel kracht nodig om die dubbele snelheid te behalen. Dit geeft het belang van het verminderen van luchtweerstand prima aan. Maar hoe zit het met gewicht versus aerodynamica? Wanneer het gewicht met 10% afneemt, dan doet de rolweerstand dat ook. Maar als je wielen lichter maakt, neemt de zuiging wel toe met circa 10%.


Hierdoor is er een punt dat lichter gewicht niet meer opweegt tegen de toename van de zuiging. In dit voorbeeld is dat rond de 16 kilometer per uur. Als de zuiging groter is dan de aangenomen 10%, dan ligt het omslagpunt op een nog lager gewicht. Daar wordt het voordeel van het lager gewicht sneller een nadeel.


Is de wind afwezig, dan wordt de luchtweerstand bepaald door voorzijde. Maar komt de wind onder een bepaalde hoek op de fietser terecht, dan doen snellere wielen nog beter hun werk. Dit geldt ook voor vlakke wegen. Wanneer je klimt, speelt zwaartekracht een grote rol. Maar net als met de rolweerstand versus het gewicht is ook hier een omslagpunt aanwezig. Als de klim dus heel steil wordt, is aerodynamica weer ondergeschikt aan gewicht.

faq wvsa 1
faq wvsa 2 faq wvsa 3

06. Kan ik FFWD-remblokken ook voor alu velgen gebruiken?

Nee, dat gaat niet!


En daar zijn twee belangrijke redenen voor:
1)    De remblokken die we leveren bij onze wielen zijn alleen voor carbon, in verband met het speciale compound waarvan ze gemaakt zijn. Dit werkt niet op aluminium.
2)    Het ook belangrijk om blokken die je gebruikt voor aluminium velgen niet op carbon te gebruiken. Er kunnen aluminium splinters inzitten die het carbon beschadigen. Dit kan niet alleen veel schade opleveren, het is ook gevaarlijk. Denk dus aan je blokken, wanneer je van wielset wisselt.

07. Wat betekent handgemaakt in de praktijk?

Het betekent kwaliteit en duurzaamheid.


 * Gebouwd met de hand
 * Spaakspanning wordt per spaak gemeten
 * Dit voorkomt stress in de spaken
 * Precieze buiging van de spaken van velg tot naaf

We hebben gespecialiseerde wielbouwers in huis, met jaren ervaring. Dit zijn gepassioneerde fietsliefhebbers met liefde voor wielen. Ze doen er dan ook alles aan om enkel wielen te bouwen waarop ze zelf trots zijn

faqshandbuilt

08. Hoe monteer ik ventielverlengers?

Zie afbeeldingen voor een instructie.

faqsve1

09. Hoe weet ik welke wielset voor mij geschikt is?

Als de informatie op deze website niet volstaat, staan wij je graag persoonlijk te woord. Je kunt FFWD bereiken per mail of telefoon.


Factoren die je in ogenschouw moet nemen:
  * Type wegdek
  * Soort gebruik (race, training, vlak, heuvels)
  * Weersomstandigheden (wind)
  * Persoonlijke eigenschappen (gewicht, kracht, rijstijl)

10. Hoe monteer ik een tube?

Je vindt een uitgebreide instructie op de sites van Vittoria en Schwalbe.

FFWD Wheels raadt af om tubes met plaklint te monteren. Om tubes goed op de velg te kitten wordt aanbevolen om deze te lijmen met specifieke lijm voor carbon velgen.

Schuur NOOIT een carbon velg.
Gebruik NOOIT metalen gereedschap om de band te monteren.

11. Wanneer moet ik kiezen voor een Control-versie?

De Control-wielen worden geleverd met vier extra spaken in het voor- en achterwiel.
Wij bevelen Control aan als je gewicht boven de 90 kilo ligt. De extra kracht die zwaardere rijders op een wielset uitoefenen is beter verdeeld met extra spaken.
The Control-versies kun je herkennen aan de ‘C’ in het typenummer. De standaard wielen worden gebouwd met 20 spaken voor en 24 spaken in het achterwiel. Control-wielen komen met 24 en 28 spaken.


Onze Control-modellen:
    * F4C (tube)
    * F4C-c (draad)
    * F6C (tube)
    * F6C-c (draad) 

12. Kan ik FFWD-wielen in meerdere kleuren krijgen?

FFWD levert alleen wielen met de rood/witte stickers, die onder de lak zitten voor duurzaamheid.
Daarnaast zijn de F4R, F6R en F9R modellen ook met witte logo's beschikbaar.

 

De F6R is er ook als special edition in mat zwart en Celeste.

 

Andere kleurencombinaties die je misschien gezien hebt zijn gemaakt voor fietsenmerken of als gelimiteerde special.